منابع محدود برای تامین اعتبار پروژه های داخلی، به ویژه پروژه های ساختمانی، ایران را بر آن داشت تا برای تامین مالی خارجی تصمیم گیری کند. با این حال ، وجود هزاران پروژه نیمه کاره توسعه و آنچه باید در قالب پروژه های جدید مورد استفاده قرار گیرد، با هزینه های عظیم همراه است؛ که قطعاً با بودجه های عمرانی که دولت سالانه پیش بینی می کند مطابقت ندارد و در بیشتر موارد محقق نمی شود.

 در سال های اخیر، به ویژه پس از اجرای برجام و رفع محدودیت های بین المللی، به ویژه در بخش بانکی، بانک ها این فرصت را دارند که از طریق توسعه شرکت های کارگزاری از طریق بانک های خارجی بودجه خود را تامین کنند.

وضعیت قرارداد فاینانس در ایران

 در دوره گذشته، به ویژه سال گذشته، مذاکرات گسترده ای بین بانک های ایرانی و خارجی در مورد تامین مالی قراردادها با هدف تامین اعتبار پروژه های ساختمانی انجام شده است که منجر به انعقاد قرارداد شده است. 

این بانک ها هستند که همراه با وزارت دارایی و وزارت امور خارجه نقش اصلی را در مذاکرات تامین مالی خارجی بازی می کنند. افسانه لک تبریز، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی ، به بهانه توافق های مالی پس از برجام ، برای آگاهی از جنبه های مختلف کار شبکه بانکی در قراردادهای مالی، در مصاحبه ای برخی از مشکلات را توضیح داد.

مدیر وام های بانک مرکزی در بانک مرکزی توافق نامه های تأمین مالی و نقش سیستم بانکی در این زمینه و همچنین اهدافی را که بانک مرکزی و دولت توافقنامه های مالی را دنبال می کنند ، توضیح داد.

اهمیت قرارداد فاینانس چیست؟

یکی از اامات دستیابی به اهداف رشد اقتصادی و پایداری مندرج در برنامه های پنج ساله توسعه ، تامین منابع مالی (قرارداد فاینانس) برای اجرای پروژه های توسعه و تولید در کشور است. 

اگرچه دولت تلاش می کند بودجه کافی را به پروژه های توسعه و تولید اختصاص دهد و سیستم بانکی همیشه سعی در ارائه پشتیبانی و منابع تولیدی به شرکت های تولیدی داشته است ، اما همیشه مشکل محدودیت منابع برای دولت و سیستم وجود دارد. 

بانک، و بنابراین قرارداد فاینانس یکی از راه های انجام پروژه های توسعه ای بود که توسط قانونگذار مورد توجه قرار گرفت. بنابراین، در قوانین مربوط به بودجه سالانه سالهای مختلف ، دولت و بانک مرکزی موظفند پایه و اساس فاینانس خارجی را برای تسریع روند رشد و توسعه کشور ایجاد کنند.

 

قرارداد فاینانس را می توان از طرق مختلفی از جمله سرمایه گذاری مستقیم خارجی ، سرمایه گذاری در نمونه کارها ، سازوکارهای مالی یا مالی و انتشار اوراق بهادار بین المللی (از جمله صکوک) بدست آورد. همه این گزینه ها توسط قانونگذار مورد توجه قرار گرفت و دولت ها همیشه سعی کرده اند تا آنجا که ممکن است از استراتژی متنوعی برای جذب سرمایه خارجی استفاده کنند.

نقش بانک مرکزی در قرارداد فاینانس

در رابطه با کسب منابع مالی خارجی ، مهمترین نقش بانک مرکزی مربوط به وظیفه ای است که این بانک برای مدیریت تراز ارزی کشور انجام می دهد. 

دریافت منابع مالی خارجی باید برای پروژه ها و برنامه هایی انجام شود که امکان بازپرداخت وجوه دریافتی را دارند و مبلغ دریافتی باید مطابق با توان پرداخت کشور باشد. 

به همین دلیل، بانک مرکزی اطمینان می دهد که سقف وجوه دریافتی خارجی از حد بالایی که در قوانین بودجه تعیین شده است فراتر نرود و در صورت تعیین سهمیه برای استفاده از وجوه برای نهادهای مختلف، این سهمیه ها رعایت می شود. 

علاوه بر این، بانک مرکزی نظارت می کند که ارزش وجوه دریافتی از هزینه های معمول و قابل قبول بین المللی فراتر نمی رود و مناسب ترین و قابل قبول ترین نرخ معیارهای مطابق با شرایط بین المللی است. 

کلام آخر

واضح است که شرایط قراردادهای مالی از کشوری به کشور دیگر و حتی گاهی از یک پروژه به پروژه دیگر متفاوت است ، اما همه قراردادها سعی دارند در مورد شرایط و قیمت هایی که به طور کلی قابل قبول و قابل قبول هستند ، توافق کنند.

به کمک اپلیکیشن شهرداد از آخرین اطلاعات حقوقی آگاه شوید و از مشاوران مجرب در حوزه های مختلف حقوقی و تنظیم قرارداد فاینانس بهره مند شوید.

 

قرارداد فاینانس چه کارکردی دارد؟

خرید اکسیژن مایع برای روزهای کرونایی

هر چیزی که لازم است در مورد قفل اثر انگشتی بدانید

های ,بانک ,مالی ,، ,پروژه ,خارجی ,بانک مرکزی ,قرارداد فاینانس ,پروژه های ,قابل قبول ,به ویژه ,تامین اعتبار پروژه

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

استودیو معماری دکو آرتیو سمینار دانش آموزی ریاضیات و کاربردها سرویس و تعمیر انواع کولر گازی اسپلیت در تهران/سرویس کولر گازی در تهران "رویکرد روانشناسی در آلمان" (1399/8/8) خاطرات یک دانشجو فضای مجازی ساک دستی,ساک دستی پارچه ای,ساک دستی کاغذی|نوین پک طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه نرم افزار دانلود همه فن حریف مجتمع نسیم علوم پزشکی پردیسان